British Fashion Awards, cel mai grandios şi influent eveniment al industriei de modă europene, i-a premiat săptămâna aceasta pe liderii vestimentari care au stabilit tendinţele următoarei perioade.
La orice gală, există un premiu care eclipsează restul reuşitelor. Iar moda nu face nicio diferenţă când vine vorba de nominalizarea unei singure personalităţi la rang de lider. În cazul galei British Fashion Awards, de pe 2 decembrie, din Londra, marele trofeu s-a acordat Designerului pentru femei al anului.
Scoţianul Christopher Kane a obţinut în 2013 râvnita distincţie, fiind unul dintre cei mai talentaţi şi inovativi designeri britanici ai momentului. La 31 de ani, designerul a devenit „copilul de aur“ al modei britanice şi nu numai. A reuşit să încheie parteneriat cu grupul Kering, unul dintre cele mai mari trusturi de modă, transformând brandul său personal într-o emblemă internaţională a stilului.
Succesul înainte de 30 de ani
După ce a absolvit Saint Martin, în 2006, Kane n-a avut nevoie de mult timp să se afirme ca un tânăr talent ce trebuia urmărit în cariera sa. Din 2009 a devenit directorul de creaţie al casei de modă Versace, pentru linia Versus, până în 2012, când s-a hotărât să se axeze strict pe brandul personal. Sunt puţine cazuri în istoria modei în care un brand şi-a stabilit atât de repede un public internaţional, dar a şi atras investitori dornici să cumpere ceea ce se anunţă a fi un gigant al modei. Luni seară, Christopher Kane a ridicat premiul chiar de la Donatella Versace, unul dintre suporterii săi încă de la debut.
Imagine din colecţia Christopher Kane
Designerul pentru femei cu cea mai mare ascensiune este Simone Rocha. A călcat pe urmele tatălui ei, dar a reuşit să demonstreze rapid de ce este în stare. În prezent, are unul dintre show-urile cele mai dorite de spectatori la Săptămâna Modei de la Londra. Cel m