În zilele de sâmbătă şi duminică (7-8 decembrie, 14-15 decembrie şi 21-22 decembrie 2013) în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se va organiza Târgul "Poveşti gastronomice de iarnă", prin intermediul căruia Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale îşi propune să promoveze în Bucureşti produsele tradiţionale şi ecologice româneşti care conservă obiceiurile şi tradiţiile culinare specifice Sărbătorilor de Crăciun.
"Cei interesaţi vor putea achiziţiona preparate tradiţionale din carne de porc, brânzeturi, pâine coaptă pe vatră, turtă dulce, miere ecologică, sucuri naturale din fructe şi legume etc. În egală măsură, vor fi promovate reţetele strămoşeşti din judeţele: Argeş, Suceava, Maramureş, Braşov, Galaţi, Alba, Olt, Bihor, Sibiu, Ilfov atât în ceea ce priveşte alimentele, cât şi în privinţa dulciurilor, băuturilor şi produselor dietetice", se arată într-un comunicat al MADR, remis Curierului Naţional.
Gama produselor care se vor regăsi în cadrul Târgului "Poveşti gastronomice de iarnă" este una foarte numeroasă, între ele regăsindu-se: caşcaval, brânza de burduf şi telemea mixtă, cârnaţi, slănina de casă, jambon afumat, cârnăciori ardeleneşti, coaste afumate, toba de casă, pate de casă, pâine de casă, telemea şi produsele afumate tradiţional (cârnaţi ciobăneşti, cârnaţi vânătoreşti, costiţă ţărănească, slăninuţă ţărănească, pastramă ţărănească de porc, pastramă ţărănească de oaie, cotlet haiducesc, piept de curcan, piept de pui, jigou de berbecuţ, muşchiuleţ de porc, muşchi de vită, tobă de casă ţărănească, ruladă de curcan, piept de raţă nobil, piept de pui cu şofran), produse pe bază de peşte (salată din icre de crap, scrumbie de Dunăre marinată, şprot marinat, scrumbie de Dunăre afumată, batog de somn, salată din icre de crap cu ceapă), sortimente de pâine, miere şi vin.
În zilele de sâmbătă şi duminică (7-8 decembrie,