Puiu Badea a fost șaisprezece ani polițist de circulație după care, în urmă cu trei ani, a decis să se apuce de făcut murături în mod profesionist în Călărași.
„Încetul cu încetul am dobândit secretele murăturii perfecte. În sare e toată șmecheria, dar nu vă spun mai mult. Știți că de exemplu la varză, tot ce găsiți în comerț, fie că e vorba de piețe sau de magazine, este murat în pământ. Da, în pământ. Se sapă o groapă, se pune o folie, se aruncă varza, apă și sare. Și Dumnezeu cu mila! De asta multă lume se plânge că varza murată este foartă sărată și are mirosul acela neplăcut. La mine, varza e pusă în butoi la murat. Totul este făcut cu atenție și grijă”, spune Puiu Badea pentru agrointel.ro.
Fostul polițist este mândru că a reușit în acest an să distribuie 50 de tone de murături în rețeaua Carrefour. I-au mai cerut dar nu mai are de unde, anul acesta. ”La anul aș pune mai mult dar trebuie să mă gândesc la o formulă de finanțare. Eu alerg după furnizori prin Prahova. Cumpăr 100 de kilograme de castraveți de aici, 100 de kilograme de gogonele de acolo. Cu cât omul e mai sărac și producția lui e mai mică cu atât sunt sigur că nu s-au folosit chimicale multe. Și în felul acesta îi ajut pe ei, că le iau marfa”, explică pentru agrointel.ro
Regele Murăturilor. I se spune așa, și nu doar în sudul țării. Exportă către toate comunitățile de români își propune să ofere câtor mai mulți concetățeni „minunățiile” sale:
„Suntem extrem de bucuroşi că murăturile noastre asortate au reuşit să intre în casele oamenilor, sa le facă mesele mai frumoase, amintindu-le de gustul magic al murăturilor în saramură preparate de părinţi sau bunici. Entuziasmul, aprecierea şi fidelitatea clienţilor noştri, arătate într-un timp atât de scurt, ne determină să continuăm acest vis. În acest an vom fi prezenţi în cât mai multe târguri de produse tradiţio