Producatori traditionali, inregistrati ca atare, se vor confrunta cu noi reguli si reglementari care presupun schimbari, de la numele produsului, pana la cantitatea maxima care poate fi produsa zilnic.
Cu aceasta ocazie Ministerul Agriculturii va revizui toate atestatele de producator traditional eliberat pana in prezent. Ministrul Agriculturii a emis un Ordin special in acest sens, care reglementeaza toate elementele referitoare la definitia produsului traditional, delimitarea producatorilor de produse traditionale de ceea ce inseamna produs industrial, precum si cantitatile care pot fi lucrate zilnic. Mai nou, fiecare produs care va primi atestatul de produs traditional va avea un logo specific, astfel incat sa nu se mai produca confuzii in piata.
Adevaratii producatori de produse traditionale nu au de ce sa se teama. Ei vor fi nevoiti doar s-o ia de la inceput cu documentatia pentru fiecare produs si sa mai cheltuie niste bani pentru tot felul de hartii. Rezultatul benefic ar fi acela ca produsele traditionale se vor reduce acum semnificativ ca numar. Reamintim ca, la ora actuala, erau inregistrate la nivel national 4.402 produse traditionale atestate din care 1.514 din carne, 1.535 din lapte, 750 produse de panificatie si patiserie, 285 la categoria bauturilor, 193 la legume, iar restul la miere si peste.
Producatori traditionali, inregistrati ca atare, se vor confrunta cu noi reguli si reglementari care presupun schimbari, de la numele produsului, pana la cantitatea maxima care poate fi produsa zilnic.
Cu aceasta ocazie Ministerul Agriculturii va revizui toate atestatele de producator traditional eliberat pana in prezent. Ministrul Agriculturii a emis un Ordin special in acest sens, care reglementeaza toate elementele referitoare la definitia produsului traditional, delimitarea producatorilor de produse traditionale d