În zilele de sâmbătă şi duminică (7-8 decembrie, 14-15 decembrie și 21-22 decembrie 2013) în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale are loc târgul “Povești gastronomice de iarnă”.
Prin organizarea târgului ministerul condus de Daniel Constantin își propune să promoveze în București produsele tradiționale și ecologice românești care conservă obiceiurile și tradițiile culinare specifice sărbătorilor de Crăciun.
Cei interesați pot cumpăra preparate tradiționale din carne de porc, brânzeturi, pâine coaptă pe vatră, turtă dulce, miere ecologică sau sucuri naturale din fructe și legume. În egală măsură sunt promovate reţete strămoșești din județele Argeș, Suceava, Maramureș, Brașov, Galați, Alba, Olt, Bihor, Sibiu și Ilfov.
Gama produselor oferite la vânzare este largă: caşcaval, brânză de burduf și telemea mixtă, cârnaţi, slănină de casă, jambon afumat, cârnăciori ardeleneşti, coaste afumate, tobă de casă, pate de casă, pâine de casă, telemea, produse afumate tradițional (cârnaţi ciobăneşti, cârnaţi vânătoreşti, costiţă țărănească, slăninuţă țărănească, pastramă țărănească de porc, pastramă țărănească de oaie, cotlet haiducesc, piept de curcan, piept de pui, jigou de berbecuţ, muşchiuleţ de porc, muşchi de vită, tobă de casă țărănească, ruladă de curcan, piept de raţă nobil și piept de pui cu şofran), produse pe bază de pește (salată de icre de crap, scrumbie de Dunăre marinată, sprot marinat, scrumbie de Dunăre afumată, batog de somn, salată de icre de crap şi ceapă), sortimente de pâine, miere și vin.
În zilele de sâmbătă şi duminică (7-8 decembrie, 14-15 decembrie și 21-22 decembrie 2013) în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale are loc târgul “Povești gastronomice de iarnă”.
Prin organizarea târgului ministerul condus de Daniel Constantin își propune să promoveze în București produsele tradiționale și ecol