Propunerea vine din partea consilierului local Mihaela Tanovici,membru al comisiei de cultură, culte, sănătate, învățământ și tineret.
Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă aleşii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.
Mihaela Tanovici are o bogată experiență ca profesor, părinte și director, dar este la început de drum în ceea ce privește administrația locală. Spune că politica a venit înspre ea și că a acceptat să se implice în acest domeniu datorită sprijinului pe care i l-a oferit familia și școala. ”Eu sunt un politician atipic, nu pot să declar ceea ce vor oamenii să audă. Inițial nu mi-am dorit să intru în politică, dar am acceptat după ce m-am sfătuit cu cei apropiați. Mi-am dat acceptul cu o lună înainte de alegeri, astfel că funcția din Consiliul Local este o provocare și mă bucur că, cel puțin până acum, toate proiectele culturale propuse au primit aviz favorabil și au fost votate. Sunt proiectele cărora le acord un interes aparte, fiindcă eu fac parte din comisia de cultură, culte, sănătate, învățământ și tineret”, afirmă Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național ”Roman-Vodă” și consilier local.
Consilierul PDL consideră că avantajul învățământului romașcan constă și în faptul că primarul Laurențiu Leoreanu este cadru didactic”: ”Ne cunoaște nevoile și putem discuta cu dumnealui diverse aspecte, fiindcă ne înțelege foarte bine. Pe de altă parte, veleitățile sale de la catedră se evidențiază și în activitatea din administrație, în discuțiile pe care le avem pentru realizarea proiectelor. Eu nu aș putea sta într-un consiliu în care mi s-ar pune proiectele în față și mi s-ar spune cum să votez”.
Pentru perioada următoare, Mihaela Tan