A vrut să fie avocat.
Avocatul sibian, considerat “veriga de legătură” pentru transmiterea șpăgii
Lucian Băgia este suspectat că ar fi primit de la Marian Staicu 420.000 de euro, mită pentru judecătorii de la Tribunalul Capitalei, pentru eliberarea fratelui său, Dinel Staicu, reţinut în Dosarul Transgaz. Băgia ar fi convenit cu Marian Staicu să fie încheiat un contract de asistenţă juridică fictiv, în care suma primită ca mită să fie trecută drept onorariu de avocat, susţin procurorii.
Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus, în luna august, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pe numele avocatului Lucian Băgia.
Potrivit DNA, Lucian Băgia i-ar fi dat de înțeles lui Marian Stancu faptul că are influenţă asupra judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a penală, astfel încât aceştia să pronunţe o decizie favorabilă fratelui său, Dinel Staicu. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, cea care ar fi urmat să primească banii, a fost și ea arestată în acest caz.
Este primul caz de acest gen, care aruncă noroi pe fața Baroului din Sibiu, din care Lucian Băgia face parte.
A intrat în Barou pe ușa din spate
Lucian Băgia are 41 de ani și a terminat Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, acolo unde a fost, de altfel, coleg cu actualul șef al baroului, Nicolae Baier. Acesta se dezice, însă, de fostul său coleg. “N-a pledat aici, nu l-am văzut în sala de judecată niciodată. Nu și-a exercitat profesia de avocat la Sibiu. Probabil de asta și-a și deschis, în paralel, un cabinet de avocatură în comuna Ilfov, satul Dudu”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Nicolae Baier.
Acesta recunoaște că Băgia a intrat în Baroul Sibiu pe ușa din spate. Practic, Băgia, care fusese jurist timp de câțiva ani, a solicitat să fie înscris, fără examen, în Barou, în baza Legii 51/1995 art. 16, care pe