S-a închis cercul... în "Jaful secolului"! A fost arestat, în Anglia, tulceanul Adrian Procop, considerat al doilea lider şi, deci, personaj-cheie în furtul tablourilor din Olanda. Aducerea lui Procop în ţară şi judecarea lui ar putea răsturna din nou cazul: din temelii.
Întregul puzzle al celebrului şi controversatului furt de tablouri din Olanda s-a definitivat, în sfârşit, prin capturarea, de către Biroul Interpol Manchester, a fugarului Adrian Procop, dat în urmărire internaţională printr-un mandat de arestare în lipsă şi trimis în judecată (tot în lipsă) pentru a da socoteală, la Judecătoria Sectorului 3, alături de coinculpaţii din dosarul "Jaful secolului". Mai trebuie ca instanţele din Marea Britanie să se pronunţe cu privire la extrădarea lui Procop şi, de asemenea, mai trebuie ca instanţele din România să confirme mandatul dat... în lipsă. Până atunci, întrucât oficial, fotografia lui nu a apărut pe nicăieri (nici măcar pe site-ul Interpol), Procop rămâne... "HOŢUL FĂRĂ CHIP".
De ce i-au dat olandezii drumul dacă tot l-au prins?
Potrivit unui comunicat al DIICOT, inculpatul Adrian Procop, unul dintre românii care au comis "jaful secolului", furând şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, a fost prins, joi, în Marea Britanie. Întrebare este însă alta. A fost Adrian Procop, la un moment dat, cu luni bune în urmă, prins/reţinut în Olanda şi ulterior pus în libertate de autorităţile din Ţara lalelelor? De curând, avocatul Cătălin Dancu (cel care-i apără în instanţă pe Radu Dogaru, pe mama acestuia, Olga Dogaru, şi pe Petre Condrat, asistentul lui Cătălin Botezatu) a făcut această dezvăluire presei. Cum, ieri, avocatul Dancu nu ne-a răspuns la telefon pentru a confirma (şi eventual dezvolta) acest "mic detaliu", am sunat-o pe avocata Maria Vasii, apărătoarea lui Eugen Darie ("locotenent