Planta erbacee cu un rizom carnos, ghimbirul este cultivat in China, in Japonia, in Jamaica, in Africa si in majoritatea regiunilor tropicale, unde are suficienta lumina si umiditate pentru a se dezvolta.
De secole, ghimbirul este folosit in scopuri medicinale in Asia. In Egipt, ghimbirul intra in compozitia substantelor pentru mumificare. Ghimbirul este cunoscut indeosebi pentru puterea sa afrodisiaca. El este folosit si pentru a vindeca raul de transport, greturile din timpul sarcinii, previne bolile de inima si, in asociere cu curcuma, are rezultate bune in tratamentul cancerului. In cosmetica, intra in compozitia a numeroase parfumuri cu miros intepator, dar si a cremelor, pentru ca ghimbirul protejeaza si intinereste pielea. Iti poti face si in casa masti cu miere si ghimbir pentru ingrijirea pielii si a parului.
Ghimbirul este foarte interesant pentru cosmetica, deoarece contine antioxidanti, care protejeaza celulele de agresiunea radicalilor liberi. Este bogat in minerale, cum ar fi magneziul sau fosforul, contine calciu, fier si cupru, ce favorizeaza formarea colagneului, o proteina care intervine in structura si repararea tesutului cutanat. Purificator, tonifiant si calmant, ghimbirul stimuleaza microcirculatia. El este intalnit in compozitia unor creme anti-age sau pentru ten obosit. La ingrijirea parului, ghimbirul este folosit pentru a dinamiza parul subtire, lipsit de volum sau pentru a stopa caderea parului. Sub forma de ulei esential, pudra sau extract la rece, ghimbirul intra in compozitia gelurilor de dus sau a cremelor de masaj tonifiante.
Masca cu miere si ghimbir
Ghimbirul contine peste 40 de componente antioxidante, care protejeaza impotriva imbatranirii pielii. Mierea este un adevarat elixir pentru frumusete, care cicatrizeaza, hraneste si calmeaza. Amesteca 2,5 cm de radacina de ghimbir dat pe razatoare cu doua lin