Scris de Alin Gherasim - Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că cererea de revizuire a sentinței Nadășului va fi strămutată.
ARAD. Prefectura Arad a reușit ce și-a dorit: strămutarea procesului care privește o nouă revizuire în cazul Nadăș. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au aprobat solicitarea instituției arădene, prin Comisia Județeană de Fond Funciar și a stabilit că procesul se va muta de la Judecătoria Ineu la Judecătoria Făgăraș. Prefectura a înaintat, în primă fază, la Ineu o nouă cerere de revizuire a sentinței din anul 2006, sentință prin care familia Colțeu a primit extravilanul unui sat întreg, respectiv a satului Nadăș care aparține de comuna Tauț.
Peste 8.700 de hectare de pășune și păduri au fost retrocedate într-un proces cu cântec, proces care, și la șapte ani distanță, este încă unul de actualitate. Atât sătenii, cât și alte instituții ale statului, respectiv Romsilva sau Comisia Locală de Fond Funciar Tauț au înaintat cereri de revizuire pentru sentința din 2006, însă toate solicitările au fost respinse de aceeași Judecătorie Ineu și, ulterior, la recurs, de către Tribunalul Arad.
Reprezentanții Prefecturii au înaintat, însă, o nouă cerere, promițând că de această dată situația va fi alta: se anunță faptul că au fost descoperite înscrisuri noi care demonstrează faptul că retrocedarea Nadășului către familia Colțeu este ilegală. Iar pentru a nu se întâlni din nou cu magistrații ineuani care au dat, în primă fază, sentințe favorabile familiei Colțeu pe bandă rulantă, Instituția Prefectului a solicitat către Înalta Curte de Casație strămutarea procesului la o altă judecătorie. Acum urmează ca dosarul să fie înregistrat la Făgăraș, după care cererea de revizuire va fi judecată, sătenii din Nadăș așteptând cu sufletul la gură deznodământul care i-ar putea scăpa de familia moștenitoare.