O familie din Ghelința a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc infestată cu trichinelă. Cei doi adulți și cinci copii sunt sub supraveghere, starea lor fiind bună.
Familia a sacrificat porcul din gospodărie și a dus carnea la medicul veterinar, însă a consumat din ea înainte de a afla rezultatele analizelor. După ce și-au dat seama că sunt în pericol, aceștia s-au prezentat la medic. Șeful secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, Kováts István, spune că starea celor cinci este bună.
Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna, Sikó-Barabási Sandor, a spus în repetate rânduri că verificarea cărnii este obligatorie, iar pentru a evita problemele de sănătate, cei care taie porcul de Crăciun să nu consume carne, nici măcar șorici înainte de a fi siguri că porcul tăiat nu a fost bolnav.
Comentarii.
O familie din Ghelința a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc infestată cu trichinelă. Cei doi adulți și cinci copii sunt sub supraveghere, starea lor fiind bună.
Familia a sacrificat porcul din gospodărie și a dus carnea la medicul veterinar, însă a consumat din ea înainte de a afla rezultatele analizelor. După ce și-au dat seama că sunt în pericol, aceștia s-au prezentat la medic. Șeful secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, Kováts István, spune că starea celor cinci este bună.
Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna, Sikó-Barabási Sandor, a spus în repetate rânduri că verificarea cărnii este obligatorie, iar pentru a evita problemele de sănătate, cei care taie porcul de Crăciun să nu consume carne, nici măcar șorici înainte de a fi siguri că porcul tăiat nu a fost bolnav.
Comentarii.