În zilele de sâmbătă şi duminică (14-15 decembrie și 21-22 decembrie 2013) în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se va organiza târgul „Povești gastronomice de iarnă”, prin intermediul căruia Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale își propune să promoveze în București produsele tradiționale și ecologice românești care conservă obiceiurile și tradițiile culinare specifice Sărbătorilor de Crăciun.
Din păcate, la târg Sălajul nu participă cel puþin deocamdată cu niciun produs ca şi cum nu am avea destule, frumoase şi bune. Cei interesați vor putea achiziționa preparate tradiționale din carne de porc, brânzeturi, pâine coaptă pe vatră, turtă dulce, miere ecologică, sucuri naturale din fructe și legume, etc. În egală măsură, vor fi promovate reþetele strămoșești din județele: Argeș, Suceava, Maramureș, Brașov, Galați, Alba, Olt, Bihor, Sibiu, Ilfov atât în ceea ce privește alimentele, cât și în privința dulciurilor, băuturilor şi produselor dietetice. Gama produselor care se vor regăsi în cadrul târgului „Povești gastronomice de iarnă” este una foarte numeroasă, între ele regăsindu-se: caşcaval, brânza de burduf și telemea mixtă, cârnaþi, slănina de casă, jambon afumat, cârnăciori ardeleneşti, coaste afumate, toba de casă, pate de casă, pâine de casă, telemea și produsele afumate tradițional (cârnaþi ciobăneşti, cârnaþi vânătoreşti, costiþă țărănească, slăninuþă țărănească, pastramă țărănească de porc, pastramă țărănească de oaie, cotlet haiducesc, piept de curcan, piept de pui, jigou de berbecuþ, muşchiuleþ de porc, muşchi de vită, tobă de casă țărănească, ruladă de curcan, piept raþă nobil, piept pui cu şofran), produse pe bază de pește (salată icre crap, scrumbie de Dunăre marinată, sprot marinat, scrumbie de Dunăre afumată, batog de somn, salată icre crap şi ceapă), sortimente de pâine, miere și vin.
În zilele de sâmbătă