Într-un peisaj de vis în care Moș Nicolae şi-a scuturat puțin și barba, Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului în colaborare cu Căminul Cultural de la Sita Buzăului a organizat un prestigios festival de folclor denumit Mlădițe Românești. Timp de câteva ore, căminul cultural a fost plin de copii, părinți, bunici dornici să-şi revadă nepoțeii, iar profesorii şi coregrafii să „fure” câte ceva de la colegii lor. A fost voie bună, adevărată sărbătoare la Sita Buzăului unde se pare că folclorul, tradiția are cine să le continue fiindcă pe scenă au urcat adevărate mlădițe românești în costume populare de toată frumusețea și dornici să arate obiceiurile, datinile învâțate de la strămoși.
Folclorul şi tradiţia populară reprezintă identitatea unei naţiuni. Pentru a nu se pierde, avem datoria morală de a transmite mai departe cu multă responsabilitate tot ce ţine de acest lucru.
În acest sens, din dorinţa de a revitaliza, promova şi valorifica patrimoniul nostru folcloric, dar totodată de a cunoaşte şi de a valorifica folclorul din alte zone ale ţării, la iniţiativa d-nei profesor Rodica Boieru, Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului concepe în urmă cu 8 ani un festival de folclor pentru copii, intitulat „Mlădiţe româneşti”, participând formaţii de copii din zonă. În timp festivalul capătă dimensiuni interjudeţene,numărul participanţilor crescând de la an la an datorită bunei colaborări cu alte instituţii în special Primăria comunei Sita Buzăului prin dl. Primar Nicolae Stoica şi directorul Căminului Cultural din Sita Buzăului, dl. Director Daniel Neagoe cu care conlucrăm încă de la ediţia a patra.
La ediţia din acest an, pe scena Căminului Cultural din Sita Buzăului au cântat şi dansat cu dezinvoltura caracteristică vârstei, peste 250 de copii reprezentanţi ai formaţiilor artistice: Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, taraful „Ciobănaşul” al Casei de c