Traficul în mai multe judeţe din ţară este îngreunat sau blocat după ce transportatorii au declanşat o grevă. Potrivit CNR, în ultimele luni, patronatele din transporturi au transmis propuneri către Guvern, Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe, incluzând şi soluţii pentru combaterea evaziunii fiscale, însă adresele oficiale ale confederaţiei nu au primit răspuns, iar ministru Ramona Mănescu “a refuzat întâlnirile cu reprezentanţii patronatelor membre CNR”. Pe de altă parte, transportatorii rutieri de mărfuri susţin că mai primesc încă o lovitură de la Guvern prin scumpirea carburanţilor, prin creşterea accizei şi prin noua taxă de 7 eurocenţi.
Coloană de 70 de tiruri, în marş de protest cu 20km/h pe Valea Oltului
Şoferii a aproximativ 70 de autotrenuri au protestat luni dimineaţa, la Râmnicu Vâlcea, împotriva majorării accizelor la combustibili cu 0,7 eurocenţi pe litru, aceştia pornind într-un marş cu 20km/h, pe Valea Oltului, informează Agerpres.
Conducătorii tirurilor aparţinând mai multor societăţi comerciale din Vâlcea cer neintroducerea acestei accize, care ar duce la scumpiri în lanţ, la pierderea locurilor de muncă şi la paralizarea unuia din cele mai importante domenii economice, transportul de marfă.
‘Scumpirea carburanţilor se va reflecta implicit în preţul produselor, ulterior în scăderea puterii de cumpărare şi o diminuare atunci a producţiei. O diminuare a producţiei, îi poate spune cineva lui Victor Ponta, duce implicit la trimiterea în şomaj a personalului, deci mai puţini conducători auto. Nu trebuie luaţi bani în plus pentru că distruge una din cele mai importante activităţi economice din România. O să vedem din nou tranzitând România doar turci, polonezi, maghiari etc’, a declarat V.B, reprezentantul unei companii din Râmnicu Vâlcea.
Totodată, companiile din Vâlcea protestează pentru renunţarea de către guvernan