Bucureştenii care nu au timp să gătească pentru pentru Sărbătorile de Iarnă şi, totuşi, nu concep ca de pe mesele lor să lipsească sarmalele, cozonacii sau chiar lebărul de porc, pot comanda totul de la firmele de catering. Acestea fac livrări până în ajunul zilelor de sărbătoare şi au oferte pe toate gusturile.
De la sarmale, piftie şi slănină, până la cele mai exotice mâncăruri - firmele de catering din Bucureşti s-au gândit la toate. Livrează până în zilele de 24 şi 30 decembrie, la oală sau sub formă de meniuri individuale, mâncare gata de pus pe mesele festive. Tot ce trebuie să facă bucureştenii este să comande cu câteva zile înainte şi, binînţeles să scoată bani din buzunar.
Mâncare comandată „la oală“: 58 de lei oala cu sarmale
Comanda de mâncare „la oală“ este probabil cea mai avantajoasă modalitate de a rezolva „problema“ mesei de Crăciun sau Revelion, mai ales dacă numărul musafirilor îl depăşeşte cu mult pe cel al scaunelor pe care îl aveţi de obicei în jurul mesei din bucătărie. Spre exemplu, două kilograme din nelipsita salată de boeuf costă în jur de 55 de lei la firmele de catering care au această opţiune, iar o oală de sarmale – între 50 şi 60 de lei.
„Mănânci acasă“ (mananciacasa.ro) este una dintre firmele de catering care livrează mâncare „la oală“ atât de Crăciun, până pe 24 decembrie inclusiv, cât şi de Revelion, până pe 30 decembrie. Pentru aperitivul festiv, un kilogram de salată de vinete costă 42 de lei şi aceeaşi cantitate de chifteluţe de porc sau pui are preţul de 49 de lei.
Un platou de friptură pentru şase persoane, care conţine ceafă de porc, cârnăciori de casă şi ciocănele de pui, este 150 de lei, iar două kilograme de sarmale – 58 de lei. Nici ciorbele nu lipsesc din ofertele de Sărbători: pentru 55 de lei puteţi primi, direct acasă şi aburindă, o oală de ciorbă de burtă.
Firmele de catering vin şi