ProCredit Bank si Fondul de Garantare a Creditului Ruralau semnat, in baza O.U.G. nr. 43/2013, conventia prin care F.G.C.R. garanteaza credite de investitii pentru achizitia de terenuri agricolepana la maxim 50% din valoarea credituluiacordat.
Creditul acordat de ProCredit Bank poate acoperi pana la 90% din valoarea terenurilor achizitionate, beneficiarul avand o contributie proprie de cel putin 10%.Pentru acoperirea integrala a imprumutului, beneficiarul va garanta cu terenurile achizitionate(bunuri viitoare) si / sau cu alte bunuri aflate in proprietate.
Terenurile achizitionate in baza acestei conventii nu pot fi instrainate pe o perioada egala cu perioada de valabilitate a creditului, dar nu mai putin de 5 ani de la momentul cumpararii.
Eligibile pentru accesarea imprumuturilor garantate de F.G.C.R. sunt persoanele fizice sau juridicecare lucreaza maxim 1.000 hapentru a cumpara terenuri pe care le lucreaza deja in arenda. De asemenea, se incadreaza pentru astfel de finantare producatorii agricoli, intreprinderile familiale si individuale si persoanele fizice autorizatepentru cumpararea de terenuri agricole noi, in afara celor deja lucrate, indiferent de suprafata, pentru extinderea exploatatiei.
In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international - ProCredit Holding si IPC. La mijlocul lui 2013 banca si-a consolidat un portofoliu stabil de credite active de 240 milioane euro si un portofoliu de depozite atrase de la clienti de 192 milioane euro.
Grupul ProCredit este compus din 22 de institutii financiare – o banca In Germania, 11 institutii In Europa de Est, 7 in America Latina si 3 in Africa.
Citeste si:
Schimbari in actionariatul ProCredit Bank Romania
Agricultura mai slaba va trage to