Forumul Ştiinţific Naţional de Educaţie Fizică şi Sport de anul acesta a avut loc la finele săptămânii trecute, la Bucureşti, fiind organizat la sediul Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) de „Societatea Ştiinţei, Excelenţei Umane şi Sportului Universitar şi Preuniversitar“. La această reuniune, ajunsă la cea de-a cincea ediţie, din Vrancea a participat Ionel Ambrosie, inspector şcolar de educaţie fizică şi sport.
Anul acesta, forumul s-a desfăşurat sub egida „Impactul finalităţilor sistemului educaţional şi de cercetare ştiinţifică din România în sustenabilitatea performanţelor sportive şi olimpice“. „Deşi aflat la cea de-a cincea ediţie, acest forum cu participare internaţională s-a desfăşurat în colaborare cu Forumul Decanilor de Educaţie Fizică şi Sport şi pentru prima dată în sala de conferinţe a COSR. Comitetul ştiinţific şi de organizare a cuprins nume sonore din universităţile de sport din România şi străinătate. Judeţul Vrancea a fost reprezentat de mine, întrucât avem o societate de ştiinţă preuniversitară înfiinţată în anul 2012, dar cam mediocră în activitate. Aceste conferinţe naţionale sunt extrem de importante, şi-mi doresc ca în luna mai 2014 să organizăm şi noi, la Focşani, o astfel de reuninune, cu invitaţi din mediul academic“, a spus inspectorul Ionel Ambrosie.
Forumul s-a desfăşurat pe mai multe paliere, participanţii prezentând lucări de specialitate şi postere vizând educaţia fizică în sistemul de învăţământ, activităţi de loisir, sport şi motricitate, olimpism, kinetoterapie şi terapie ocupaţională. Ionel Ambrosie, alături de doi colegi de-ai săi din Bacău, a participat cu o temă de actualitate: „Contribuţia în jocul de handbal a conducătorului de joc prin frecvenţa acţiunilor tehnico-tactice pe care le înteprind în derularea jocului“. Ionel Ambrosie a precizat că lucrarea a fost apreciată cu diplomă de merit şi selectată