* bugetul alocat acestui tip de servicii pentru anul 2013 a fost de peste 250.000 lei, de care au beneficiat 140 de pacienţi
Tot mai mulţi brăileni solicită servicii medicale la domiciliu, însă fondurile alocate la nivelul judeţului sunt insuficiente, acoperind abia jumătate din cereri. Potrivit datelor furnizate de conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Brăila, bugetul alocat acestui tip de servicii pentru anul 2013 a fost de 257.000 lei, care a asigurat îngrijiri medicale pentru 140 de pacienţi. "Cererile pentru acest tip de servicii au fost pentru un număr dublu de pacienţi. S-au făcut numeroase solicitări la nivelul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pentru suplimentarea bugetului, dar, din păcate, nu s-a obţinut acest lucru. Acest tip de servicii ar trebui dezvoltat şi încurajat având în vedere necesitatea lui pentru pacienţii aflaţi în suferinţă, care preferă să fie îngrijiţi în mediul familial. De asemenea, raportul cost-eficienţă este în favoarea acestui tip de servicii faţă de internarea în spital, unde costurile sunt mai ridicate", a precizat dr. Camelia Nedelcu, preşedinte director al CJAS Brăila.
La nivelul anului 2013, CJAS Brăila se află în contract cu trei furnizori de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, respectiv SC Evita SRL, SC Home Medical Serv şi SC International Healthcare Sistem -IHT.
Pentru a beneficia de îngrijire la domiciliu acordată de personal medical calificat, bolnavul are nevoie de o recomandare din partea medicului. Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijire medicală la domiciliu se stabileşte de medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 de zile de îngrijiri în ultimele 11 luni, în una sau mai multe etape (episoade de îngrijire).
* bugetul alocat acestui tip de servicii pentru anul 2013 a fost de peste 250.000 lei,