I-am făcut fericiţi pe israelieni.
În fiecare săptămână, sute de turişti din Israel îşi petrec weekend-urile în Bucureşti, practicând turismul de gambling. Pachetele turistice cuprind vizite la cazinourile hotelurilor de lux din Capitală.
Cu atât mai mult o vor face după ce va fi aprobat noul proiect legislativ iniţiat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, prin care persoanele fizice vor fi scutite de taxele pe câştigurile din jocurile de tip slot machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, cazinou, club de poker şi cele de noroc on-line.
Guvernul vrea să ia această măsură pe motiv că nu ar avea metode care să indice sumele câştigate. Cu alte cuvinte, Guvernul susţine că nu există metode de monitorizare a celor care câştigă din jocurile menţionate mai sus.
Surse din piaţa de profil explică situaţia astfel: "Intri în cazinou şi câştigi la blackjack; te muţi la ruletă şi pierzi; te refaci la zaruri, dar mai pierzi la slot machine. Cum stabileşti venitul impozabil? Cum stabileşti şi cum colectezi impozitul la jocurile de noroc online? Administratorul jocului este înregistrat într-o insulă şi are servere în cloud, dar derulează miliarde în toată lumea. Intri în casă peste jucător? Încalci secretul bancar şi ceri operaţiunile cu cardul?".
Având în vedere imaginaţia de care au dat dovadă recent, impunând taxa pe stâlpi, autorităţile ar fi putut, în acest caz, să impună operatorilor din domeniu să recurgă la stopajul la sursă, prin care aceştia ar opri impozitul pe sumele câştigate pentru a-l vărsa, ulterior, la buget. Serviciul de contabilitate care ar fi normal să existe în cadrul operatorilor de jocuri de noroc ar trebui să ştie să facă acest lucru.
Deja există această practică în alte domenii, unele impozite fiind percepute prin stopaj la sursă.
Reprezentanţii din piaţă susţin că există situaţii în care "nu se ştie ce