Bănci din top 10 precum BCR, Raiffeisen, UniCredit, CEC, ING, dar şi instituţii de credit mai mici ca Marfin se declară interesate de noua schemă de garantare a creditelor pentru IMM-uri aprobată de guvern cu un plafon iniţial de 2 mld. lei şi aşteaptă ultimele detalii procedurale pentru a solicita plafoane de garantare şi a pregăti lansarea creditelor pe piaţă.
WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen
„Cu siguranţă BCR va solicita plafon. Vânzarea acestui tip de credit poate efectiv să înceapă în ianuarie-februarie 2014“, spune Dan Emilian Croitoru, director executiv al Direcţiei Reţea Corporate din cea mai mare bancă de pe piaţă.
Ministrul bugetului Liviu Voinea se aştepta ca băncile să înceapă promovarea produsului chiar din această lună, iar vânzările să demareze imediat după Anul Nou. Aşteptările sale ar putea primi totuşi răspuns din partea unor bănci mai suple.
Şi reprezentanţii UniCredit afirmă că intenţionează să solicite alocarea unui plafon de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) – pivotul programului, la fel ca în cazul schemei „Prima casă“. „Vom face tot ce se poate pentru a asigura aderarea, după ce se vor parcurge paşii premergători necesari.“
ING Bank, care are planuri ambiţioase de creştere a businessului cu companiile mici şi mijlocii, spune că era necesar un semnal pozitiv din partea guvernului în sensul stimulării acestui segment al pieţei şi estimează că poate lansa noul credit din ianuarie. Continuarea pe ZFCorporate
Bănci din top 10 precum BCR, Raiffeisen, UniCredit, CEC, ING, dar şi instituţii de credit mai mici ca Marfin se declară interesate de noua schemă de garantare a creditelor pentru IMM-uri aprobată de guvern cu un plafon iniţial de 2 mld. lei şi aşteaptă ultimele detalii procedurale pentru a solicita plafoane de garantare şi a pr