Aplicația "Info Corupție", pentru telefoanele inteligente și tablete la care cetățenii pot sesiza orice caz de corupție, a fost lansată luni la Palatul Parlamentului cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție. "Scopul aplicației este de a surprinde indignarea cetățenilor exact atunci când se produce aceasta. Când i se cere mită, când este nevoit să dea mită, când află de o faptă de corupție. De aceea, această aplicație este pentru telefon cu o conexiune la internet", a declarat directorul de programe din cadrul Centrului de Resurse Juridice, Radu Nicolae.
El a explicat cum se folosește aplicația arătând că există mai multe categorii care pot fi accesate — raportează prin telefon, scrie o petiție, raportează online, evenimente, test anticorupție și vizitează-ne pe facebook. În ceea ce privește categoria "raportează prin telefon", Radu Nicolae, a explicat că se adresează persoanelor care sunt foarte indignate încât trebuie să ia pe loc o măsură.
Printre autoritățile care dispun de numere verzi prin care se pot sesiza faptele de corupție se numără Direcția Generală Anticorupție, Direcția Națională Anticorupție, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Agenția Națională de Integritate, Serviciul Român de Informații, Casa Națională de Asigurări de Sănătate sau Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Aplicația este disponibilă pe Google play și poate fi descărcată de pe App Store.
Prin intermediul aplicației se poate sesiza orice incident de corupție la care un cetățean participă, oamenii sunt informați despre toate evenimentele anticorupție din România sau pot face parte din comunitatea anticorupție.
Aplicația "Info Corupție", pentru telefoanele inteligente și tablete la care cetățenii pot sesiza orice caz de corupție, a fost lansată luni la Pala