Un număr de 16 cupluri şi-au exprimat intenţia de a se căsători în noaptea de Anul Nou la Poarta Sărutului. Conform autorităţilor locale din Târgu Jiu, anul acesta există o mare adresabilitate din partea cuplurilor care provin din alte judeţe. Ceremonia nu va fi una gratuită, fiecare pereche va trebui să scoată din buzunar 400 de lei. Din 2002 şi până în prezent aproape 200 de cupluri au decis să-şi unească destinele în acest fel. Lista este una deschisă, înscrierile propriu-zise vor începe abia din 19 decembrie.
Au ales să-şi unească destinele în cea mai importantă noapte din an. Vorbim de câteva zeci de cupluri din toată ţara care şi-au arătat intenţia de a se căsători în noaptea de Anul Nou la monumentul brâncuşian “Poarta Sărutului”, din municipiul Târgu-Jiu.
Potrivit şefului Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei, actele necesare pentru încheierea căsătoriei sunt documentele de identitate şi certificatele de naştere în original şi copie, certificatele medicale privind starea sănătăţii, iar pentru persoanele care au mai fost căsătorite este necesară dovada desfacerii căsătoriei anterioare. “Ca în fiecare an, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, prin Biroul de Stare Civilă, continuă tradiţie a domnului primar Florin Cârciumaru de a uni destine la cumpăna dintre ani. Şi anul acesta ne aşteptăm să avem foarte multe cereri, anul trecut am avut vârful de solicitări de căsătorii la Poarta Sărutului, au fost 26 de cupluri care şi-au unit destinele. Anul acesta, până în momentul de faţă, avem 16 solicitări telefonice, sunt din mai multe judeţe din ţară. Tradiţia a depăşit graniţele Gorjului, sunt persoane interesate de la Craiova, de la Timişoara, de la Piteşti, Călăraşi şi Prahova, Hunedoara”, a spus Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.
Perioada de depunere a documentelor este între 19 şi 23 decembrie. Ambii soţi tre