Se spune că odată, într-o seară târzie, un bătrân formator de şcoală de arte marţiale din Tokio se întorcea acasă pe jos. La un moment dat se iau după el doi tâlhari, care voiau să-l jefuiască. Bătrânul iuțește pasul. Cei doi fac la fel. Atunci bătrânul o ia la fugă, încercând să scape de ei. Tâlharii o iau și ei la fugă, pe urmele bătrânului luptător. Tocmai când cei doi era să pună mâna pe bătrân apar doi oameni ai legii, care îi legitimează și apoi îi arestează pe cei doi tâlhari. Aceștia fiind demult în vizorul poliției.
Apoi îl legitimează și pe bătrân. Când află cine este, îi spun: Bine maestre, dar dumneavoastră sunteți un mare luptător, fondatorul unei școli de arte marțiale! Îi puteați bate pe cei doi tâlhari fără probleme. De ce ați fugit, totuși, de ei? Bătrânul răspunde: Am fugit de ei de teamă să nu-i omor!
Despre caracterul unui sportiv vorbim, nu?
Anul trecut tânărul boxer arădean, George Nyeki ajungea Campionul Național al României la box. De câtva timp, însă, campionul se antrena în Ungaria, țara vecină și prietenă oferindu-i lui George Nyeki condiții net superioare celor din România, recte Arad, municipiu în care s-a dezvoltat ca om și ca sportiv. Deci Campionul României la box se antrena în străinătate, țara lui de baștină neglijându-l și tratându-l cu superficialitate.
George Nyeki se trage dintr-o familie de iubitori de sport. Tatăl lui a fost multiplu campion național la lupte greco-romane, dar și campion mondial. El și-a îndrumat fiul către sport, dar George a ales boxul, i se părea mai potrivit fizicului și caracterului său. Cât timp se antrena la Arad, George Nyeki nu reușea să obțină mai mult decât locul doi la concursuri oficiale, deși el simțea că poate mai mult. Nemulțumit cum se antrenează în Arad, sportivul a acceptat propunerea unui club de a se antrena în Ungaria, aici asigurându-i-se condiții de an