Firmele de catering din Buzău vor intra în curând în febra sărbătorilor de iarnă, bucătarii lor concentrându-se mai mult decât în ale perioade ale anului pe reţete tradiţionale româneşti, pe bază de carne de porc. După un simplu apel telefonic, mesele se vor umple în mai puţin de o oră cu platouri reci sau calde, piftie, sărmăluţe sau desert, cu costuri cuprinse între 200 – 300 de lei, pentru o familie cu patru membri.
Mizând pe faptul că tinerele familii sunt fie mai nepricepute în arta gătitului, fie cu un program prea încărcat la locul de muncă, restaurantele vin cu oferte tentante pentru orice buzunar.
Restaurantul Moonlight propune de sărbători un platou Haiducesc, de 1 kilogram, cu brânză de burduf, babic, telemea, şorici, muşchi file, slănină, pastramă de vită, castraveţi şi ceapă, le 49.50 lei, din care se pot înfrupta patru persoane.
De la acelaşi restaurant, se poate comanda ceafă de porc, la 16 lei porţia de 250 de grame sau tochitură ţărănească de porc, la 15.50 lei porţia de 250 de grame şi, la desert, Tiramisu, la 5 lei porţia. Comenzile telefonice se pot face între orele 11 şi 22, la 0338.401.801.
Meniul pentru comenzi la domiciliu al restaurantului Pik-Nik conţine tradiţionalele sărmăluţe în foi de varză sau de viţă, cu mămăligă şi smântână, la 18 lei porţia de 250 de grame, un platou rece, cu şorici, babic, slănină şi ceapă, la 37 de lei, şi porc la tigaie, de 400 de grame, care mai conţine kaizer, cârnăciori, mămăliguţă şi brânză de burduf, la 27 de lei porţia. Mai poate fi comandată o salată asortată, de 7 lei, sau de ardei copţi, la 8 lei porţia.
Restaurantul Pik-Nik mai propune la desert papanaşi, la 10 lei porţia din două bucăţi, iar de băut, un vin alb sec, de Jidvei, la 34 de lei sticla de 750 de ml sau un Merlot Budureasca, la 40 de lei sticla de 750