Câteva sute de persoane au protestat, duminică, la Universitate, pentru a cere oprirea explorării gazelor de şist, dar şi în semn de solidaritate faţă de protestatarii de la Pungeşti.
Trei dintre protestatari au duşi la Poliţie după ce au încercat să forţeze cordonul, iar alte două persoane din rândul protestatarilor au fost duse la spital pentru investigaţii medicale, după ce au acuzat dureri la picioare.
Una dintre persoane a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar cealaltă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
În timpul manifestaţiei, unii dintre manifestanţi au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard, intenţionând să meargă spre Guvern. Ca să nu iasă pe stradă, jandarmii au format un cordon.
Protestatari au reclamat că au fost împinşi de forţele de ordine.
Cu steaguri şi pancarte pe care se putea citi "Solidaritate cu Pungeşti", "Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor" şi "Jos Guvernul trădător", manifestanţii şi+au continuat protestul în pofida frigului de afară.
Protestele au pornit la începutul lunii septembrie şi de atunci manifestanţii ies în fiecare duminică să-şi exprime dezacordul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Pornind în marş pe străzile Capitalei, au scandat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română, dar şi DNA.
Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană, anularea contractului, interzicerea exploatărilor cu cianuri în țara noastră, introducerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO şi demiterea iniţiatorilor proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana P