Nici nu s-a răcit bine, iar urmaşii lui Nelson Mandela au început războiul pe moştenire. Între cel mai în vârstă nepot şi fiica cea mare a liderului sud-african se dă o bătălie acerbă pentru titlul de şef de clan.
Moartea lui Nelson Mandela a îndurerat o lume întreagă. Dar nici după moarte, nu-şi poate găsi liniştea. Unul dintre ultimii eroi ai planetei a lăsat în urma lui o moştenire greu de egalat, care a devenit acum mărul discordiei între urmaşii săi.
Cel mai în vârstă moştenitor pe linie bărbătească, nepotul Mandla (39 de ani), şi fiica sa cea mare, Makaziwe (66 de ani), dau o bătălie cruntă pe moştenirea titlului de şef de clan Mandela. Numeroasa familie a liderului sud-african îi contestă pe amândoi. Mandla Mandela i-a scandalizat pe toţi, vrând să încalce dorinţa bunicului de a-l înmormânta în Quino, aşa cum a dorit. Nepotul a încercat să transforme mormântul lui Mandela într-o atracţie turistică în Mvezo, ca să scoată bani frumoşi. Mandla e urât şi pentru că a întinat numele familiei, fiind implicat într-un atac armat în urma unui accident rutier, bigamie şi alte scandaluri.
Fiica Makaziwe este şi ea aspru criticată, pentru că ar fi încercat să profite de pe urma brandului internaţional Mandela. Ea a vrut să fondeze o firmă împreună cu sora sa, Zenani, în scopul de a controla veniturile din drepturile de autor ale tatălui.
A lăsat o avere de 10 milioane $ la 34 de moştenitori
Căsătorit de trei ori, Nelson Mandela a fost tatăl a şase copii, dintre care trei sunt încă în viaţă: fiicele Makaziwe (66 de ani), din prima căsătorie, Zenani (55 de ani) şi Zindziswa (53 de ani), din a doua căsătorie. Mai avea 17 nepoţi şi 14 strănepoţi.
După moartea lui, la 5 decembrie 2013, la 95 de ani, cei 34 moştenitori se luptă pentru fabuloasa sa avere de 10 milioane de dolari, bani obţinuţi îndeosebi din drepturile de