Legea Parteneriatului Public Privat ar putea fi publicată în Monitorul Oficial până la finalul anului, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, cu prilejul unui eveniment organizat la BNR.
Ministrul a precizat care sunt diferenţele dintre parteneriatul public privat şi concesiune.
Domnia sa a declarat: "La concesiune, selectezi entitatea privată prin procedurile din Ordonanţa 34. După care, entitatea privată îşi asumă riscurile de construcţie şi riscul de disponibilitate. Pune taxă şi ce nu recuperează din taxă pentru ceea ce înseamnă construcţie, costuri de finanţare şi întreţinere pe perioada concesiunii se recuperează de la stat prin costul de disponibilitate. La PPP, îşi asumă riscul de construcţie şi de disponibilitate, dar nu îşi asumă riscul de trafic. Înseamnă că la PPP eu plătesc integral pe 30 de ani şi construcţia şi costul de finanţare şi întreţinerea şi pun eu taxă. Popular, ca să spun aşa, diferenţa dintre concesiune şi PPP se rezumă la proprietarul gheretei de la intrarea pe autostradă".
F. A. Legea Parteneriatului Public Privat ar putea fi publicată în Monitorul Oficial până la finalul anului, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, cu prilejul unui eveniment organizat la BNR.
Ministrul a precizat care sunt diferenţele dintre parteneriatul public privat şi concesiune.
Domnia sa a declarat: "La concesiune, selectezi entitatea privată prin procedurile din Ordonanţa 34. După care, entitatea privată îşi asumă riscurile de construcţie şi riscul de disponibilitate. Pune taxă şi ce nu recuperează din taxă pentru ceea ce înseamnă construcţie, costuri de finanţare şi întreţinere pe perioada concesiunii se recuperează de la stat prin costul de disponibilitate. La PPP,