Lan de grâu pe acoperiş şi jumătate de casă îngropată în pământ. Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile unei locuinţe unice în România, construită de un bucureştean sătul de Capitala sufocată de betoane. Potrivit România TV, omul s-a mutat la munte şi a ridicat o casă exclusiv din materiale naturale, care-i uimeşte pe cei care-i trec pragul.
Dragoş Iliescu a făcut patru locuinţe până acum, însă niciuna nu i-a mulţumit. Abia când a găsit o bucată de pâmânt în Băile Olăneşti, lângă pădure, a ştiut exact cum arată casa visurilor sale.
"Sunt nişte filmuleţe pe youtube, cu nişte case făcute în străinătate, cu nişte capre pe ele. Caprele pasc iarba şi tund iarba de pe case şi asta mi s-a părut fantastic. Mi-am zis, ia uite dom'le, să ai pe casă gazon, aşa vreau", a spus Dragoş, pentru RomâniaTV.
El a muncit un an şi a cheltuit un sfert de milion de euro pentru casa ecologică. Elementele acestei bijuterii arhitehtonice semi-îngropate, facută să reziste şi la cutremure mari, sunt exclusiv naturale: lemn, piatră şi pământ.
Mai mult, una dintre camere a fost amenajată ca un buncăr, rezistent la cutremure. "Ca să fie eficient, buncărul trebuie să fie mai, pentru că rezistenţa lui scade dacă e mare. Asta are 3 metri pe 3. Are structura de rezistenţă specială pentru buncăr, adică un strat de beton cu o plasă dublă", mai spune el.
Acoperişul casei i-a făcut însă pe mulţi să se închine a mirare. Stratul de pământ pe casă ajunge la aproape o jumătate de metru înălţime, iar proprietarul cultivă grâu aici, primăvara. Casa are peste 200 mp si este încălzită cu o centrală pe lemne iar costurile sunt de trei ori mai mici decât pentru casa din Bucureşti.
Lan de grâu pe acoperiş şi jumătate de casă îngropată în pământ. Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile unei locuinţe un