Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 9 – 22 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit Mediafax.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT. Valorile termice vor fi în scădere în primele două zile, astfel încât media maximelor diurne va ajunge pe 11 decembrie în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor din dimineaţa aceleiaşi zi, la -6 grade. După această dată şi până la sfârşitul celor două săptămâni, se vor menţine temperaturi medii maxime între 2 şi 4 grade şi temperaturi medii minime între -4 şi -2 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte va fi ridicată la începutul intervalului de prognoză, iar în a doua săptămână de prognoză doar trecător şi pe arii restrânse pot apărea precipitaţii slabe.
CRIŞANA. Răcirea vremii va determina în zilele de 10 şi 11 decembrie o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad, iar în noaptea de 10/11 decembrie, media minimelor nocturne va ajunge la -8 grade. Vor urma intervale de 2 sau 3 zile cu alternanţe între încălziri şi răciri uşoare, astfel încât, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media maximelor diurne se va situa între 1 şi 3 grade, iar cea a minimelor nocturne, între -5 şi -2 grade. În aceste condiţii, regimul termic din întreg intervalul de prognoză va fi uşor mai scăzut decât cel normal pentru această regiune. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales ninsori, va fi ridicată în 10 de