Protestele transportatorilor faţă de majorarea accizei la carburanţi au, deja, primele efecte. Pe lângă circulaţia îngreunată pe mai multe artere din ţară, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale a avertizat că pot fi blocaje în aprovizionarea cu mărfuri a magazinelor.
Protestele transportatorilor rutieri de mărfuri au dus la blocarea traficului pe centurile marilor oraşe. Transportatorii sunt nemulţumiţi din cauza majorării accizei la carburanţi pe care o consideră lipsită de logică, precum şi de lipsa dialogului cu autorităţile. Proteste au loc în Bucureşti, Cluj, Arad şi Sibiu unde peste 15.000 de camioane au fost trase pe dreapta, astăzi, ori s-au deplasat în coloană, cu viteză redusă, pe centurile oraşelor.
Augustin Hagiu, reprezentantul Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR) a declarat că transportatorii rutieri de mărfuri aşteaptă, în primul rând, ca Ministerul Transporturilor să îşi respecte promisiunile din luna mai, în urma cărora protestele anunţate atunci au fost suspendate, relatează Mediafax. Minuta semnată atunci prevedea analizarea propunerilor partenerilor sociali şi propunerea unui program pentru rezolvarea problemelor.
În acest context, transportatorii rutieri de mărfuri sunt „mai decişi ca niciodată" să renunţe la activităţi pentru o perioadă nedeterminată, mai relatează sursa citată.
Reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale au avertizat că, în cazul în care greva transportatorilor va mai dura, vor apărea blocaje în alimentarea magazinelor cu mărfuri proaspete, imposibilitatea companiilor petroliere de a mai vinde carburant, rafturi goale în magazinele alimentare, dar şi pşierderea mărfurilor perisabile pentru furnizorii de profil. Mai mult, pe piaţă nu vor mai exista stocuri de marfă pentru că acestea sunt blocate în camioane.
Reprezentanţii transportatorilor susţin că sunt şanse minime ca greva să ia sfârşit a