Un număr de 16 cupluri și-au anunțat până acum intenția de a se căsători în noaptea de Anul Nou la Poarta Sărutului din municipiul Târgu-Jiu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Direcției de Evidență a Persoanelor, Laurențiu Dan.
Potrivit acestuia, documentele necesare pentru încheierea căsătoriei sunt actele de identitate și certificatele de naștere în original și copie, certificatele medicale privind starea sănătății, iar pentru persoanele care au mai fost căsătorite este necesară dovada desfacerii căsătoriei anterioare.
Totodată, se va achita un timbru fiscal în valoare de doi lei, iar taxa căsătoriei în noaptea de Revelion la Poarta Sărutului este în valoare de 400 de lei.
"Ca în fiecare an, Direcția de Evidență a Persoanelor, prin Biroul de Stare Civilă, continuă tradiția căsătoriilor la cumpăna dintre ani. Și anul acesta ne așteptăm să avem foarte multe cereri, anul trecut am avut vârful de solicitări de căsătorii la Poarta Sărutului, au fost 26 de cupluri care și-au unit destinele. Anul acesta, până în momentul de față, avem 16 solicitări, sunt din mai multe județe din țară. Tradiția a depășit granițele Gorjului, sunt persoane interesate de la Craiova, de la Timișoara, de la Pitești, Călărași și Prahova. Așteptăm în continuare cereri, iar perioada de depunere a documentelor este între 19 și 23 decembrie. Ambii soți trebuie să fie prezenți la depunerea documentelor", a precizat Laurențiu Dan.
Din anul 2002 și până în anul 2013, la Poarta Sărutului au fost oficiate 184 de căsătorii. Cuplurile vor primi din partea Primăriei Târgu-Jiu flori, tort și șampanie. AGERPRES
Un număr de 16 cupluri și-au anunțat până acum intenția de a se căsători în noaptea de Anul Nou la Poarta Sărutului din municipiul Târgu-Jiu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Direcției de Evidență a