Echipa emblemă a Aradului trăiește vremuri tulburi, cu sabia falimentului deasupra capului. Deși de la începutul lunii septembrie UTA a intrat în insolvență, ceea ce presupune că datoriile din urmă au fost pe moment înghețate, neafectând în niciun fel activitatea curentă a clubului, în lipsa unei persoane sau a unui grup de finanțatori care să-și asume un plan de reorganizare viabil, Campioana Provinciei, sau mai bine spus SA-ul sub care este organizată aceasta în momentul de față, se îndreaptă cu pași înceți, dar siguri, spre prăpastie. Cel mai în măsură să vorbească despre ceea ce se întâmplă astăzi din punct de vedere juridic, dar și economic în Calea Aurel Vlaicu, dar și despre riscurile lunilor ce urmează este Iulian Zaharia, reprezentantul firmei bucureștene Dinu, Urse și Asociații, administratorul judiciar al FC UTA SA. Astăzi, vă prezentăm prima parte a interviului:
Plan de reorganizare până la mijlocul lunii ianuarie
- Înainte de toate, v-am ruga să ne spuneți în ce stadiu se află procedura de insolvență în care a intrat UTA de trei luni de zile?
- Suntem la faza contestațiilor depuse de reprezentantul Finanțelor, Dorin Stana și Adrian Marțian la Tribunal în ceea ce privește cuantumul creațelor din tabelul preliminar prezentat la Adunarea Generală a Creditorilor de pe 20 noiembrie. Termenul de judecată a celor trei contestații este 12 decembrie, teoretic nu există motive să existe o amânare. De la momentul stabilirii tabelului defintiv al creditorilor, planul de reorganizare trebuie propus în termen de 30 de zile.
- Dacă pe 12 nu se stabilește tabelul final al creditorilor, care va fi următorul termen?
- Probabil în ianuarie 2014.
- Ar fi o problemă mare pentru bunul mers al lucrurilor?
- Din punct de vedere juridic nu. Dar, din punct de vedere al faptului că UTA nu are finanțare în acest moment, da.
- Leg