Circa 15 tone de fructe şi legume au fost confiscate de inspectorii Direcţiei Antifraudă din târgul Marlorex, marfa fiind fără forme legale. Comercianţii au răsturnat tirul cu clementine alterate în curtea instituţiei, acuzând reprezentanţii ANAF că din cauza lor li se strică marfa. Între timp, magazinele care comercializează mărfuri confiscate de ANAF nu au făcut faţă, din cauza valului de produse perisabile venite de la organul fiscal.
Comercianţii din cadrul Complexului Comercial Marlorex Craiova s-au „războit“ ieri cu inspectorii antifraudă, nemulţumiţi că oamenii legii au prelungit verificările începute pe 5 decembrie. În acea zi, inspectorii au observat ceea ce se întâmplă în cadrul complexului Marlorex, în ceea ce priveşte modul de fixare a preţurilor, iar pe 6 şi pe 7 decembrie a avut loc verificarea propriu-zisă a documentelor şi a cantităţilor de marfă.
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă (care are sediul regional în Gorj, la Târgu Jiu) au efectuat un amplu control în târgul Marlorex, unde au confiscat, începând de sâmbătă şi până ieri, circa 15 tone de marfă pentru care nu existau documente sau care nu erau comercializate corespunzător.
Suspiciuni de evaziune
După ce tatonaseră terenul timp de mai multe zile, angajaţii Direcţiei Regionale Antifraudă Târgu Jiu, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), au revenit la Marlorex ieri, pentru a controla transportul de marfă, respectiv maşinile care intră şi ies cu marfă din complex. Acest lucru a stârnit furia comercianţilor, care se săturaseră de controale, în timpul verificărilor fiind obligaţi să fiscalizeze întreaga marfă pe care o aveau, să afişeze preţurile corespunzătoare şi să elibereze bonuri pentru comerţul cu amănuntul şi facturi pentru cel cu ridicata: „Iniţial, inspectorii antifraudă au urmărit fluxul de mărfuri, preţurile, volumul de