Bolile reumatice afectează aproximativ 80% din populaţie, iar incidenţa acestora creşte odată cu vârsta. Toate tipurile de afecţiuni reumatice sunt declanşate de temperaturile scăzute, însă există o serie de metode ce previn apariţia lor.
Pentru că receptorii de la nivelul oaselor devin mai sensibili din cauza frigului, a umezelii şi a schimbărilor atmosferice, durerile reumatice se acutizează iarna. Vestea bună este că, deşi nu pot fi vindecate, bolile reumatice pot fi ţinute sub control.
Confortul termic, esenţial
Pentru a preveni declanşarea durerilor reumatice, este esenţială asigurarea confortului termic. Ideal este să purtaţi haine din bumbac sau lână şi pantofi cu o bună aderenţă pentru că bolile reumatice se pot agrava dacă apar noi leziuni la nivelul sistemului osos. De asemenea, sunt recomandate băile fierbinţi pentru că menţin articulaţiile încălzite.
Produsele apicole, eficiente
O metodă de succes pentru tratarea afecţiunilor reumatice se bazează pe produsele apicole. Unguentele ce conţin propolis şi venin de albine, cu un puternic efect antiinflamator şi antioxidant, au o acţiune similară aspirinei asupra articulaţiilor rigide şi a durerilor musculare.
Cartoful face minuni
Un remediu neobişnuit, dar eficient pentru afecţiunile reumatice este cartoful. Sucul acestuia conţine săruri minerale vitale întăririi sistemului osos, asigurând simultan şi eliminarea factorilor toxici ce agravează simptomele şi durerile reumatice.
Puţin sport nu strică
Este foarte important ca persoanele care suferă de afecţiuni reumatice să facă sport aproape zilnic, deoarece acesta asigură fortifierea articulaţiilor, ameliorează rigiditatea articulară şi slăbiciunea musculară. Mai mult, sportul reduce riscul declanşării osteoporozei, sclerodermiei sau spondilitei anchi