Şefii hingherilor au ajuns la Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor la numai o săptămână după ce au fost angajaţi la Regia de Transport. Acum, ei au pe mâini trei milioane de euro, iar prinderea câinilor este blocată.
EVZ i-a întrebat de nenumărate ori pe mai marii Municipalităţii cum au ajuns trei simpli angajaţi de la RATB să gestioneze problema maidanezilor din Capitală, însă nu a primit niciun răspuns. Reporterii EVZ au aflat însă cât de norocoasă a fost noua conducere ASPA: la numai şapte zile de când a fost angajat ca şi controlor la RATB, Răzvan Băncescu a ajuns director adjunct la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţiia Animalelor fără stăpân (ASPA).
Tot după şapte zile, Claudiu Ancuţa, şi el controlor RATB, a ajuns să fie detaşat la ASPA pe o funcţie de conducere. La fel de norocos a fost şi directorul general al Autorităţii, Bogdan Treeroiu: după 10 zile în care a fost contabil la autobaza Obregia, şefii Capitalei au cerut transferarea lui în fruntea hingherilor, potrivit unui răspuns al RATB pentru EVZ. Surse din cadrul ASPA au dezvăluit că fostul şef, Robert Lorentz, a fost anunţat pe data de 31 iulie, la 21.30, că nu mai este şef al Autorităţii.
A doua zi, au fost angajaţi la RATB Băncescu şi Ancuţa, iar al treilea pe data de 6 august. Între 12-14 august, cei trei au fost detaşaţi "fulgerător" la ASPA.
"Am solicitat, de mai multe ori, primarului general să arate dispoziţiile de numire a şefilor ASPA şi cum au fost ei delegaţi de la RATB. Nu am primit răspuns", a explicat consilerul general Silviu Văduva. Coincidenţă sau nu, anul acesta este primul în care ASPA a primit un buget de milioane de euro: mai exact, 3,3 . Anul trecut, ASPA a avut un buget de numai 490.000 de euro. Şefii ASPA au fost contactaţi telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere, însă nu au răspuns.
Hingheri la supra preţ, angajaţi de ASPA @N_