Greva a fost anunţată încă din 5 noiembrie de Confederaţia Naţională Rutieră care spune că nu au ajuns la nicio înţelegere cu autorităţile pentru că nu îşi respectă angajamentele.
De asemenea, scumpirea carburanţilor prin creşterea accizelor şi prin noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor, spun transportatorii, este ultima lovitură dată de guvern.
Augustin Hagiu, reprezentantul Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR), a declarat pentru Mediafax că transportatorii rutieri au oprit, luni, activitatea şi nu au mai trimis maşini în curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce în parcări.
Augustin Hagiu a spus că transportatorii rutieri de mărfuri aşteaptă, în primul rând, ca Ministerul Transporturilor să îşi respecte promisiunile asumate prin minuta semnată în luna mai, în urma cărora protestele anunţate atunci au fost suspendate.
Hagiu a precizat că după ce vor fi rezolvate solicitările menţionate în minuta încheiată în luna mai, se poate intra într-un dialog cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.
Decizia de intrare în grevă a fost luată pe 29 noiembrie, în cadrul unei reuniuni desfăşurate lângă Sibiu, la care au participat reprezentanţi ai transportatorilor de mărfuri din întreaga ţară, împreună cu delegaţii ale patronatelor din transportul rutier.
"Magazinele pot ramane goale in perioada sarbatorilor de iarna. Satui sa tot astepte respectarea angajamentelor Ministerului de Transport in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care isi desfasoara activitatea, transportatorii din toata tara sunt decisi ca incepand din data de 9 decembrie sa inceteze activitatea specifica", se preciza într-un comunicat transmis în urmă cu aproape o săptămână de Confederaţia Naţională Rutieră.
Greva a fost anunţată încă din 5 noiembrie de Confederaţia Naţională Rutieră care spune că nu au