Vinurile vrâncene au fost prezentate la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Agriculturii, susţinut de Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) şi Romalimenta. Evenimentul a fost structurat pe trei secţiuni - degustare în holul Comisiei, meniu tradiţional românesc la restaurantul Comisiei şi recepţia găzduită de comisarul european Dacian Cioloş. Peste 1.500 de persoane au participat şi au avut ocazia de a aprecia calitatea şi gustul vinului şi a produselor tradiţionale româneşti oferite spre degustare. „Mă bucur că am putut împărtăşi colegilor de la Bruxelles savoarea României prin vinurile şi bucatele ei. A fost o ocazie excelentă pentru a face cunoscută tradiţia vinului românesc de calitate, varietăţile noastre tradiţionale, dar şi savoarea românească a varietăţilor cunoscute deja în Europa, însoţite de diversitatea gusturilor produselor alimentare româneşti. Sunt parte din ceea ce ne defineşte pe noi ca români, sunt parte din ceea ce aducem noi Europei”, a declarat Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, potrivit portalului agroinfo.ro.
Din partea Ministerului Agriculturii a participat secretarul de stat, Achim Irimescu. Printre producătorii de vinuri prezenţi la Bruxelles s-a aflat şi societatea vrânceană Vinexport Trade Mark, alături de nume consacrate precum Cotnari, Lacerta, Budureasca, Cramele Halewood, Murfatlar, Domeniile Ostrov.
Vinurile vrâncene au fost prezentate la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Agriculturii, susţinut de Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) şi Romalimenta. Evenimentul a fost structurat pe trei secţiuni - degustare în holul Comisiei, meniu tradiţional românesc la restaurantul Comisiei şi recepţia găzduită de comisarul european Dacian Cioloş. Pe