Salariile fotbaliştilor de la ACS Poli sînt un secret mai bine păzit decît preţul corect al treptelor de catedrală
Pe lîngă mersul la biserică, mersul la stadion ocupă un loc de frunte printre activităţile politicienilor. Prin urmare, ocupă un loc de frunte şi pe ordinea de zi a şedinţelor în care se împart banii publici.
La sfîrşitul lui noiembrie, Consiliul Local din Timişoara a decis să aloce 300.000 de euro pentru biserici - reparaţii, construcţii, întreţinere. La începutul lui decembrie, fotbalul bănăţean şi-a cerut şi el partea. Primăria a cerut o suplimentare de fonduri pentru ACS Poli în valoare de 500.000 de lei (în jur de 113.000 de euro). Suma aceasta, precizează publicaţia “Timpolis”, provine din bugetul local, din segmentul “Cultură, recreere şi religie”, deşi “nu e sigur la ce categorie se încadrează fotbalul”.
Bună observaţie! Fiind vorba de un oraş cu un primar care propunea vopsirea trecerilor de pietoni în alb-violet, fotbalul se încadrează mai degrabă la “religie” decît la “recreere”. Sau la “cultură”, pop-art, street-art etc? În acest an, conform revistei citate, ACS Poli a primit, în total, 7 milioane de lei (în jur de 1,6 milioane de euro). Cu un an şi patru luni în urmă, aleşii locali votau un buget de doar 900.000 de euro pentru clubul de fotbal. Între timp, au devenit progresiv mai darnici. “Aceasta este a treia suplimentare de buget propusă de Primărie în acest an şi este posibil să nu fie ultima!”, notează “Timpolis”.
ACS Poli este fosta ACS Recaş. După scandalul excluderii, Primăria s-a străduit să le facă rost timişorenilor de o echipă de fotbal în prima ligă. Şi a reuşit, chiar dacă nu e vorba vechea Politehnică. În iulie, primarul Nicolae Robu anunţa că a invitat la discuţii reprezentanţii a 700 de companii, pe care să-i convingă să se implice financiar la ACS. “În Liga 1 sînt alte cheltuieli”, explica ed