În legătură cu nemulţumirile d-nei Olivia Stanislav, directoarea S.C. Turism Covasna S.A., legate de clădirea nefinalizată a ceea ce trebuia să fie Casă de Cultură a oraşului Covasna facem precizarea că şi autoritatea locală este nemulţumită dar, deocamdată, situaţia juridică a clădirii nu permite autorităţii locale să aloce bani pentru finalizare.
Nu este vorba de lipsă de determinare din partea noastră şi trebuie să se ştie că această clădire cu terenul aferent sunt în proprietatea unei societăţi comerciale la care oraşul Covasna este doar acţionar.
Dacă în februarie 2005 oraşul Covasna deţinea acţiuni în procent de 99,72%, reprezentând aportul în natură, în 2008, după întocmirea unui raport de audit comandat de către Consiliul local s-a aflat că oraşul Covasna mai deţinea doar 35,78% din acţiuni, că societatea se afla în încetare de plăţi, că societatea nu avea venituri dar cheltuielile cu personalul reprezentau 66% din totalul cheltuielilor, că societatea era datoare doar unui singur furnizor cu suma de 2.082.107,23 lei, societate care de altfel a şi acţionat S.C. Internaţional SPA în instanţă, pe rolul Tribunalului Covasna fiind şi un litigiu pe procedura insolvenţei.
În 2008 deci, Consiliul local a hotărât să acţioneze în instanţă societatea arătându-se că această autoritate n-a fost convocată legal la şedinţele AGA şi AGEA, autoritate care la rândul său trebuia să dea mandat expres împuternicitului său în AGA cu privire la exprimarea votului.
Astfel, din partea oraşului Covasna la şedinţele AGA şi AGEA se prezenta primarul oraşului fără însă să aibă mandat expres din partea Consiliului local, fără să existe informări către Consiliul local, fără ca în registrul Primăriei să se înregistreze vreun convocator.
Au fost cooptaţi trei noi acţionari, s-au efectuat majorări ale capitalului social cu votul acţionarilor reprezentând sub 1% d