Dacă franțuzul Gargantua, celebrul personaj al lui Rabelais, s-ar reîncarna astăzi, în București, ar constata că are înscris în ADN-ul său gene japoneze.
Fițoasa clientelă a localurilor din zona Dorobanți-Beller are, de ieri, un nou reper de lux în care papilele lor gustative vor fi răsfățate cu ingrediente exotice, la prețuri pe măsura limuzinelor din parcare. Astfel, evenimentul monden al începutului de săptămână a fost deschiderea oficială a restaurantului „Gargantua d’oro”, situat în spatele Pieței Dorobanți, pe strada Șerban Petrescu. S-a vrut a fi un eveniment discret, pentru oameni discreți, în general clienți consacrați ai restaurantului omonim din Grădina Icoanei. Guest-star-ul serii a fost, de departe, Chef Ken, un bucătar filipinez de 45 de ani, școlit 18 ani în Japonia și stabilit la noi, unde s-a însurat cu o româncă neaoșă care i-a făcut o droaie de copii.
Carismaticul asiatic a gătit „live” pentru protipendada prezentă sushi, sashimi și maki, celebrele preparate reci japoneze. Modest, Chef Ken ne-a spus, în timp ce își făcea de lucru cu un cuțit de dimensiuni considerabile, că dacă la început se mulțumea doar să mănânce clasicul sushi, aperitivul de bază din meniul oricărui japonez respectabil, astăzi sushi-ul este parte integrantă din viața sa: „Before, i used to eat and watch other prepare it, now I prepare it! Sushi, for me, is my life!”. Simpaticul filipinez i-a dat pe spate pe invitați cu preparatele sale: Sushi California rolls - rulouri cu avocado, castravete, dovleac, omletă, ciuperci și crab, Sushi nigiri – o varietate rulouri cu ton, somon, lup de mare și creveț pe pat de orez și Maki - cu alge de mare.
În paralel, în celelate saloane ale restaurantului s-au servit, steak-uri și hamburgeri americani, pâine franțuzească, diverse sortimente de pizza pregătite în fața ta și dulciuri nemțești, Apfelkuthen – plăcințele