Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a inaugurat, luni, zona de producători din Piaţa Progresul. Situată la etajul unu al complexului, acesta găzduieşte opt mari producători de carne, peşte şi produse din peşte pui, brânzeturi.
Piaţa găzduieşte opt mari producători de carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, pui, brânzeturi, dar şi tarabe ale producătorilor de la Agrostar şi Matca.
“Am decis ca etajul 1 al pieţei să fie destinat exclusiv producătorilor, urmare a solicitărilor primite atât din partea acestora, cât şi din partea cetăţenilor care îşi fac cumpărăturile din complexul Progresul. Este o prioritate pentru noi să îi încurajăm pe producătorii autentici, care să ofere marfă de calitate, proaspătă, la preţuri convenabile. Foarte important este că produsele comercializate în această zonă sunt păstrate în condiţii de maximă igienă, în spaţii dotate corespunzător şi avizate sanitar – veterinar”, a declarat Cristian Popescu – Piedone.
La iniţiativa Edilului Sectorului 4, tot astăzi şi tot în incinta complexului agroalimentar Progresul a fost inaugurat singurul punct de control sanitar – veterinar de pe raza Capitalei. Pentru siguranţa alimentară şi în spiritul respectării normelor de igienă şi siguranţă alimentară, acesta a dorit să vină în sprijinul cetăţenilor care doresc să se aprovizioneze cu produse din carne, necesare preparării mesei de Crăciun, din alte surse decât halele autorizate sanitar şi special amenajate în incinta pieţelor agro – alimentare din Sectorul 4.
Toţi cetăţenii care sacrifică animale în propria gospodărie sau achiziţionează produse din carne direct din gospodăriile producătorilor, pot face aici examenul trichineloscopic. Medicii veterinari sunt la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 4 şi nu numai, efectuând testul trichineloscopic, prin prelevare din musculatura striată, pilierii diafragmatici