Cei care taie porci cu prilejul Crăciunului 2013 trebuie să ştie că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş coordonează desfăşurarea examenelor trichineloscopice ale cărnii de porc.
Adrian Popa, directorul DSVSA Timişoara, a spus că punctele de examinare în Timişoara sunt: Piaţa Doina, Piaţa Iosefin, Piaţa 700 şi Piaţa Lipovei, iar în Lugoj la sediul DSVSA de pe str. Nera nr. 4. La sate, de operaţiune se ocupă medicii veterinari. Programul de lucru pentru efectuarea examinărilor este: luni-vineri, între orele 8.30-16.30, sâmbătă, între orele 9-15, iar duminică între orele 9-13.
Probele care se recoltează pentru examenul trichineloscopic se iau de pe pilerii diafragmei, diafragma din partea costală (diafragma este muşchiul care separă cavitatea abdominală de cea toracică), muşchi abdominali, muşchii intercostali, muşchi limbii, muşchii maseteri (al fălcilor), muşchii gâtului de profunzime.
Cei care taie porci cu prilejul Crăciunului 2013 trebuie să ştie că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş coordonează desfăşurarea examenelor trichineloscopice ale cărnii de porc.
Adrian Popa, directorul DSVSA Timişoara, a spus că punctele de examinare în Timişoara sunt: Piaţa Doina, Piaţa Iosefin, Piaţa 700 şi Piaţa Lipovei, iar în Lugoj la sediul DSVSA de pe str. Nera nr. 4. La sate, de operaţiune se ocupă medicii veterinari. Programul de lucru pentru efectuarea examinărilor este: luni-vineri, între orele 8.30-16.30, sâmbătă, între orele 9-15, iar duminică între orele 9-13.
Probele care se recoltează pentru examenul trichineloscopic se iau de pe pilerii diafragmei, diafragma din partea costală (diafragma este muşchiul care separă cavitatea abdominală de cea toracică), muşchi abdominali, muşchii intercostali, muşchi limbii, muşchii maseteri (al fălcilor), muşchii gâtului de profunz