Pe Ghiţă Ciobanul îl cunoaşteţi de la televizor. Ştiţi că are sute de mii de prieteni pe Facebook şi este în permanenţă conectat la internet, chiar şi în vârf de munte. De acum îl puteţi întâlni şi în Piaţa Progresul din Bucureşti, unde şi-a deschis un magazin. Aici vinde diverse sortimente de brânză şi alte produse tradiţionale din carne, toate din producţie proprie.
Pe Gheorghe Dănuleţiu, aşa cum îl cheamă de fapt pe Ghiţă Ciobanul, îl găsim încă de la primele ore ale dimineţii în subsolul de la Piaţa Progresul, unde are depozitate putinile cu brânză. Îmbrăcat îngrijit, cu pantofii bine lustruiţi şi clopul pe cap, taie minuţios bucăţile de brânză pe care urmează să le scoată la vânzare şi le aşează în vitrinele frigorifice.
„Am venit la Bucureşti pentru că la Sibiu erau mulţi speculanţi. Îţi luau brânza mai pe nimic. Ei ne puneau preţul şi ziceau:
Foto Gândul// Ghiţă Ciobanul le spune clienţilor că produsele lui sunt naturale
Clienţii care îi trec pragul magazinului îl salută prietenos pentru că deja ei îl cunosc. "Te-am văzut la televizor şi ştiam că ai deschis magazin în Capitală, dar nu ştiam exact în ce piaţă", îi spune o pensionară care a intrat doar să îl vadă. Ghiţă le explică tuturor, răbdător, că doar brânza de vaci este proaspătă. Celelalte produse din lapte de oaie sunt de astă-vară.
„Cine zice că are lapte proaspăt de oaie acum, minte. Dacă spune că are brânză proaspătă de oaie minte. De acum, de toamna până în februarie, oile nu se mai mulg”, spune ciobanul. A ales Piaţa Progresul după ce a a