Primarii oraşelor Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei stau destul de bine „de acasă”. Din declaraţiile de avere ale primarilor Eugen Bălănean (Jibou), Septimiu Ţurcaş (Şimleu) şi Andrei Varga (Cehu) reiese că cel din urmă, primarul din Cehu, nu deţine prea multe proprietăţi sau terenuri, spre deosebire de ceilalţi doi, însă Eugen Bălănean pare a fi cel mai înstărit dintre cei trei.
Dacă ar fi să facem un top al celor trei în raport cu bunurile deţinute, primarul din Jibou, Eugen Bălănean, ar ocupa locul întâi. Venitul anual al lui Bălănean, în calitate de primar, se ridică la 32.548 de lei. Pe lângă acest venit, Bălănean mai încasează anual, din subvenţii de la APIA, aproximativ 147.000 de lei. De asemenea, Bălănean este asociat la trei firme şi preşedinte al organizaţiei PSD Jibou. În ceea ce priveşte bunurile pe care le deţine, edilul are şapte terenuri în Jibou, unul în Cuceu, două case şi două apartamente în Jibou. Bălănean a pus la ciorap 50.000 de lei, nu are datorii şi nu deţine maşină, însă are un tractor.
Septimiu Ţurcaş, primarul Şimleului, are un salariu anual mai mic cu doi lei faţă de cel al lui Eugen Bălănean, respectiv 32.546 de lei. În ceea ce priveşte terenurile, Ţurcaş deţine numai două, din care unul este moştenit, iat din declaraţia de avere a edilului reiese că sunt ale soţiei. Potrivit declaraţiei, Ţurcaş mai are o casă în Şimleu şi o garsonieră în Cluj, ambele tot ale soţiei. Dacă primarul Jiboului nu are datorii, Septimiu Ţurcaş este fruntaş la acest capitol. Acesta înregistrează datorii la Banca Comercială şi la Dumitru Blaga (n.r. om de afaceri şi fost consilier local al PDL la Primăria Şimleu Silvaniei) în cuantum de aproximativ 73.000 de euro. La venitul lui Ţurcaş mai contribuie şi soţia acestuia, care câştigă anual, din funcţia de economist, aproximativ 27.800 de lei. Spre deosebire de Bălănean, Ţurcaş deţine o ma