Cadrele active pe care PNL Olt poate miza atunci când se pune problema unor numiri în funcţii de conducere la nivelul instituţiilor publice sunt limitate numeric, aşa că liderii organizaţiei sunt siliţi să recurgă la aceiaşi oameni pe care îi scutură, din când în când, de praf, indiferent dacă ei au sau nu calităţi pentru aceste funcţii. Este cazul profesorului de limba şi literatura română Nicolae Drăghici, care de curând a fost numit la conducerea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DCPN) Olt, după ce ministrul Culturii, liberalul Daniel Barbu, a fost convins să-l plimbe pe fostul director al instituţiei, Dorin Teodorescu, pe la instituţii similare din ţară, departe de casă şi familie, în speranţa că acesta va renunţa definitiv la postul dorit de PNL.
Ca să fie, din când în când, scuturat de praf de conducerea PNL Olt pentru noi fotolii de şef, Nicolae Drăghici a înţeles că trebuie să fie mai fidel partidului decât alţi colegi. Pus în două rânduri în fruntea învăţământului judeţean, dar şi pe listele de consilieri judeţeni, el a dovedit un zel de neîntrecut în a servi interesele partidului din care face parte. Efectul: azi este din nou şef. Ce îl recomandă pentru această nouă funcţie? Să vedem.
Despotul de la învăţământ
Unii dintre colegii de breaslă profesională care au făcut parte din comisii de examen îşi amintesc de Nicolae Drăghici ca de un practician al anumitor înţelegeri. N-o fi singurul, dar domnul Drăghici emite pretenţii de intelectual aparte care a ajuns în funcţii importante de decizie şi, din această perspectivă, se pune problema calităţilor nu doar profesionale, ci şi morale. Cât de moral/oportun o fi fost motivul pentru care anul trecut, când a fost susţinut politic să ocupe pentru a doua oară funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, a blocat activitatea instituţiei în plin examen de bacalaurea