Nucile fac parte din lista celor mai importante alimente bogate în antioxidanţi, necesari pentru menţinerea sănătăţii organismului. Alături de alune, migdale, fistic sau caju, nucile sunt bogate în nutrienţi care contribuie la arderea grăsimilor, reduc riscul mortalităţii și previn apariţia cancerului la colon și a diabetului de tip 2.
Pentru a beneficia de efectele benefice oferite de nuci şi alune, acestea trebuie consunate zilnic, 30 de grame fiind suficiente. Este adevărat că în compoziţia seminţelor din această categorie se găsesc grăsimi, însă sunt grăsimi bune, care trebuie consumate cu moderaţie. Nucile ajută la o mai bună funcţionare a creierului şi reduc inflamaţiile, fiind o sursă importantă de acizi graşi.
Migdalele sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic care activează regenerarea celulelor. De asemenea, reduc nivelul colesterolului, dar ajută şi la scăderea în greutate, nutriţioniştii arătând că cei care şi-au inclus migdalele în dietă au slăbit mai mult decât cei care nu consumau aceste seminţe. Fisticul este ideal în curele de slăbire, fiind sărac în calorii. Un pumn de fistic consumat ca o gustare între mese oferă senzaţia de saţietate pentru câteva ore. În plus, este bogat în viatminele E şi B6, benefice pentru sistemul imunitar, conţinând şi potasiu care menţine sănătatea sistemul nervos. Caju-ul este bogat în fier şi ajută puterea de concentrare, iar arahidele împiedică depunerea grăsimilor pe pereţii interni ai arterelor.
Nucile fac parte din lista celor mai importante alimente bogate în antioxidanţi, necesari pentru menţinerea sănătăţii organismului. Alături de alune, migdale, fistic sau caju, nucile sunt bogate în nutrienţi care contribuie la arderea grăsimilor, reduc riscul mortalităţii și previn apariţia cancerului la colon și a diabetului de tip 2.
Pentru a beneficia de efectele benefice oferite de nuci şi