Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă aleşii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.
Profesorul Mihai Armanu a intrat în Consiliul Local la sfârşitul lunii februarie, după ce colega sa de partid, Cătălina Pălăncianu, a acceptat funcţia de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Până acum nu a avut o iniţiativă proprie, dar spune că a susţinut toate ideile colegilor din Consiliul Local, indiferent de partid, dacă acestea au influențat pozitiv viaţa comunităţii. Consideră că activitatea din Consiliul Local înseamnă o mare responsabilitate, fiindcă ceea ce votează consilierii are efect asupra întregii comunităţi.
“Satisfacţia mea cea mai mare este aceea că s-a reuşit menţinerea nivelului taxelor şi impozitelor locale, inclusiv cu reducerea de 50% pentru romaşcanii cu posibilităţi materiale reduse. Pe de altă parte, mă gândesc permanent cum am putea să onorăm toate promisiunile făcute în campania electorală, fiindcă nu am îndeplinit 100% tot ce-am promis. Eu răspund – aşa cum se întâmplă cu toţi consilierii PDL – de o anumită zonă din oraş. În perimetrul meu, care se întinde pe străzile Anton Pann, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Tudor Vladimirescu şi alte câteva străzi şi alei, oamenii au cerut, în mai multe rânduri, alei asfaltate, pe care să se poată circula decent, spaţii verzi amenajate, parcări, locuri de joacă pentru copii şi mai multe bănci. Avem foarte multe discuţii legate şi de preţul apei, dar aceasta este o problemă care depăşeşte Consiliul Local Roman. Însă îi înţeleg pe oameni, fiindcă şi mie mi se pare mare tariful la apă; parcă am aduce apa de pe lună, nu de aproape. Toate aceste probleme din teritoriu le-am prezentat primarului, iar unele d