Al doilea atelier de lucru din cadrul Proiectului STATUS finanțat din fonduri SEE (Spațiul Economic European) s-a desfășurat la Alba Iulia, în perioada 5-6 decembrie. Proiectul Status urmărește elaborarea unei strategii care să susțină orașele și regiunile din sud-estul Europei în conturarea unei agende de dezvoltare urbană integrată, cu ajutorul instrumentelor de planificare participativă, prin cointeresarea mai multor stakeholderi din diverse domenii de activitate. Astfel, strategia de dezvoltare a municipiului Alba Iulia nu se va contura dintr-o singură direcție, dinspre administrație, ci prin responsabilizarea și efortul comun al elementelor reprezentative din comunitățile ce alcătuiesc AIDA, transmit organizatorii.
Grupurile de lucru din cadrul acestui workshop au identificat soluțiile la problemele aduse în discuție în cadrul primei întâlniri de lucru. Unul dintre reperele agendei l-a constituit prezentarea Geoblogg-ului ca instrument de lucru, care a prins contur în cadrul primului workshop, având în alcătuire toate problemele identificate din toate sferele de interes. De asemenea, s-au format grupele de lucru pe axe, care vor structura Agenda Strategică Alba Iulia în domeniile societate civilă, forță de muncă, mediu de afaceri, activiăți economice, guvernanță și actori urbani, sustenabilitatea proiectelor – finanțabilitate 2014 – 2020, mobilitate și accesibilitate, infrastructuri tehnice și probleme teritoriale, infrastructuri sociale. Workshopul a fost coordonat de către reprezentanții URBASOFIA, dr. Pietro Elisei si M. Urb. Sabina Dimitriu, cu participarea Președintelui PrelMet Transilvania, dr. Ioan Bele și a Ionelei Gavrilă Paven.
„Mă bucură faptul că există un real interes din partea celor invitați să participe la aceste ateliere de lucru pentru viitoarea strategie de dezvoltare. La prima întâlnire s-au exprimat cu convingere câteva dintre