Scris de A.S. - Chiar dacă nu a fost aprobată încă metodologia de punere în aplicare a noii taxe de tranzit pentru autovehiculele de transport marfă peste 7,5 tone, taxă care va intra în vigoare la Timişoara din 2014, primarul Nicolae Robu spune că la nivelul municipalităţii s-a stabilit deja cum vor fi încasaţi cei 200 de lei. Transportatorii vor putea cumpăra tichete din benzinării sau o vor putea achita prin eBanking. De menţionat este că taxa va fi plătită doar de cei care traversează oraşul deşi ar putea folosi rute alternative pentru a ajunge la destinaţie.
Noua taxă de tranzit a fost aprobată în Consiliul Local Timişoara în primăvară, atunci când au fost stabilite impozitele şi taxele locale pentru anul 2014, într-o formă diferită faţă de cea pe care a încercat să o impună în trecut fosta administraţie, care a fost considerată discriminatorie. Este vorba despre o taxă în valoare de 200 de lei stabilită pentru autovehiculele de transport marfă de peste 7,5 tone care, deşi au rute ocolitoare, tranzitează oraşul.
Taxa de tranzit ar urma să fie plătită, din ianuarie 2014, de cei cu vehicule de transport marfă peste 7,5 tone care traversează municipiul Timişoara când ar putea să nu tranziteze oraşul pentru a ajunge la destinaţie, folosind tronsonul de şosea de centură existent la ora actuală. Nu o vor achita cei care nu au la dispoziţie rute ocolitoare şi trebuie să străbată oraşul ca să ajungă la destinaţie. Autorităţile locale nu trag speranţa că vor încasa sume mari la bugetul local.
„Să nu uităm, e foarte limitat aplicată această taxă de tranzit, doar pentru cei care nu folosesc rutele ocolitoare pe care le au la dispoziţie. Din păcate, Timişoara nu are foarte multe rute ocolitoare la ora actuală, încât o parte dintre cei care tranzitează oraşul o fac fiind obligaţi să recurgă la asta, neavând alternativă. Ei nu vor plăti. Principala ocolire o av