Consilierii Generali l-au obligat ieri pe edilul-şef al Capitalei să pună capăt afacerii "chirie de lux", care a sărăcit vistieria Municipalităţii cu 30 de milioane de euro.
După ce a plătit aproape 10 milioane de euro, pe cinci ani, pentru închirierea clădirii de pe Splaiul Independenţei, unde a mutat Primăria Capitalei, edilul-şef Sorin Oprescu a fost obligat de către aleşii generali să negocieze preluarea imobilului în patrimoniul Municipalităţii, iar banii plătiţi până acum să constituie avans pentru achiziţionarea clădirii.
Concret, după ce au refuzat de două ori să voteze prelungirea contractului de închiriere, ieri, la iniţiativa consilierilor generali PDL, aleşii au votat în unanimitate ca Municipalitatea să mai stea cu chirie în clădirea de birouri doar până la 1 februarie 2014, iar edilul-şef să rezolve până atunci preluarea imobilului prin leasing financiar.
Epopeea sediului de lux
"Evenimentul zilei" vă prezintă elementele care ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte închirierea sediului de lux: 15 iulie 2009. Sorin Oprescu le explică aleşilor generali că imobilul are 14 etaje. 27 iulie 2009. Primăria a publicat anunţul privind procedura de selecţie, iar până la termenul limită - 06.08.2009 - au depus scrisori de intenţie patru firme. 22 octombrie 2009. S-a votat închirierea imobilului de către consilierii generali, iar edilul-şef promitea: "Vom încheia un contract de leasing financiar pe 15 ani".2010. Oprescu a refuzat cumpărarea imobilului şi nu a informat consilierii că a fost vândut către firma Apatel. Mai mult, a cerut să se concesioneze un teren din vecinătatea clădirii fostului proprietar- Iliotomi - spunând în faţa aleşilor că este în continuare proprietarul clădirii.
CITIȚI ȘI: Cum vrea Oprescu să treacă afacerea „sediu de lux” de pe umerii săi pe cea a aleșiilor generali . A convocat ședință de îndată și a plecat î